Све категорије
EN

Почетна> ВЕСТИ > industrija Вести

БлоомбергНЕФ предвиђа годишњи раст од 30% за глобално тржиште складиштења енергије до 2030

Време: КСНУМКС-КСНУМКС-КСНУМКС Хитс: 36

Глобално тржиште складиштења енергије ће расти на 58ГВ/178ГВх годишње до 2030. године, при чему ће САД и Кина представљати 54% свих распоређивања, према предвиђању БлоомбергНЕФ-а.

Извештај Групе за прву половину 1. године о изгледима тржишта складиштења енергије објављен је нешто пре краја марта. Премда се признаје да су краткорочне имплементације биле пригушене ограничењима у ланцу снабдевања, на тржишту ће постојати сложена годишња стопа раста од 2022%, предвиђа БлоомбергНЕФ.

БлоомбергНЕФ је такође приметио да је складиштење литијум-јонских батерија допринело 95% нових капацитета на глобалном нивоу прошле године, уз само „неколико ретких изузетака“ као што су три нова система за складиштење енергије на компримовани ваздух у Кини укупне снаге 170МВ/760МВх.

Компанија очекује да ће литијум задржати ту контролу на тржишту у наредних неколико година, очекујући да ће проточне батерије, електротермалне и друге технологије дужег трајања и даље остати ограничене на мале пилот пројекте или пројекте посебне намене. Ипак, у будућности би дуготрајније складиштење енергије могло да буде добављач чврстог капацитета без емисија за мреже, напомиње БлоомбергНЕФ.

Унфолд
ОНЛИНЕ